НОВИНИ

"БСП за България" отчете различна и успешна 2017 г.

ПГ на "БСП за България" отчита различна, интересна и успешна година, в която е отстоявала поетите ангажименти. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в официалната си Фейсбук страница относно отчета на групата за 2017 г. Здравеопазването, бедността и доходите ще са приоритет за следващата сесия на Народното събрание.

bnt avatar logo
от БНТ
14:12, 29.12.2017
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

"Ръководството на парламентарната група на "БСП за България" изготви отчета за 2017 г. Удовлетворени сме от свършената работа. Годината беше различна и интересна. Тя започна с встъпването на Румен Радев и Илияна Йотова в президентската институция - една сериозна промяна за България. Премина през удвояване на подкрепата за нас и увеличаване на депутатите от 38 на 80. Завърши с победа в битката ни срещу забраната за лечение с нови лекарства. Между тези събития БСП отстояваше поетите ангажименти в предизборната кампания", пише Корнелия Нинова в социалната мрежа.

Тя отбелязва, че ПГ на "БСП за България" е внесла 30 законопроекта в защита правата на работници, малък и среден бизнес, хора с увреждания, пенсионери, български производители, млади семейства. "Изразихме позиции по важни за живота на хората въпроси в 41 изказвания от името на парламентарната ни група. Контролирахме управляващите чрез 651 зададени въпроса и 48 питания", посочва още лидерът на левицата. Нинова добавя, че целият отчет за свършеното ще бъде представен от всеки депутат в избирателния му район в следващите дни.

"Пред нас стои новата 2018 г. с редица нерешени проблеми", отбелязва председателят на БСП. Тя посочва сред приоритетите за следващата сесия на НС здравеопазването, бедността и доходите, особено на фона на задаващо се ново увеличение на цените на газ и вода. "Уточнихме и мотивите на вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за корупция, който ще бъде внесен на 17.01.18 г.", добавя още тя.

Корнелия Нинова заявява, че европредседателството е важно за България, но то не може да бъде спирачка за борбата с корупцията. Според нея статията на "Гардиън", в която се посочва, че най-корумпираната държава поема председателството, трябва да притеснява всеки един от политиците, защото става въпрос за образа на България. "По-притеснени обаче трябва да сме от това, че бедността и корупцията са двете страни на една монета. Няма как да се борим с бедността, ако не се справим с корупцията. Вместо правителството да си затваря очите пред този факт и да призовава шест месеца да си мълчим, за да не се излагаме пред чужденците, по-добре да потърси начин за решаване на тези проблеми и чрез председателството", категорична е Нинова.
Председателят на БСП заявява, че могат да бъдат намерени решения за намаляване на бедността и неравенствата, за общи мерки за борба с корупцията и истинска, а не имитация на съдебна реформа.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преподавател по икономика е сред най-големите колекционери на оръжия у нас
Преподавател по икономика е сред най-големите колекционери на оръжия у нас
Община Варна – с близо 385 милиона лева бюджет за новата година
Община Варна – с близо 385 милиона лева бюджет за новата година