Каква е оценката на левицата за европредседателството и оправдани ли са похвалите на европейските партньори към България - това коментира в ефира на "Още от деня" Крум Зарков, зам.-председател на ПГ на БСП, член на изпълнителното бюро на партията.

Очакванията на европейските партньори към нашето европредседателство не бяха особено високи, а в същото време очакванията вътре в страната бяха напомпани до краен предел. Затова сега оценките се разминават - отвън получаваме похвали, а отвътре има негодувание, коментира Зарков.

Крум Зарков, БСП: Десет години след приемането ни в ЕС, ние сме страна, която все още се интегрира и подлежи на мониторинг и контрол. Така че, нашата политическа оценка е технически добро председателство, но съдържателно можеше и повече.

Той коментира и вота на недоверие по темата за сигурността, както и липсата на дебат в парламента.

Крум Зарков: Ние написахме мотиви, нашият председател Корнелия Нинова ги представи и никой не се зае да ни отговори. Как очаквате нещо да се случи без дебат?

Жельо Бойчев си тръгна, защото има други планове за живота си, това е негово решение. Ние до ден днешен работим заедно, обясни социалистът по повод решението на депутата от БСП да напусне парламента.

Жельо Бойчев напуска ръководството на "БСП за България", скоро и парламента

Жельо Бойчев напуска ръководството на "БСП за България", скоро и парламента

Заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Жельо Бойчев напуска ръководството на партията, а скоро вероятно и политиката. Т...

Зарков коментира решението и на левицата да поиска оставката на зам.-социалния министър Султанка Петрова след смъртта на охранителя в Партийния дом Даниел Тасев.

Крум Зарков, БСП: Искаме да стане ясен начина, по който се възлагат обществени поръчки в парламента. Ще изискваме всички договори, за да видим на кого и как се поставят обществени поръчки. Изходът от тези неясни въпроси е само един - пълна прозрачност.
Разследват смъртта на охранител на строеж в сградата на бившия Партиен дом

Разследват смъртта на охранител на строеж в сградата на бившия Партиен дом

Прокуратурата започна разследване за смъртта на охранителя Даниел Тасев, открит в шахта на строеж в сградата на бившия Партиен дом. Първоначалната вер...