НОВИНИ

БСП за ветото и Калиакра

БСП подкрепиха решението на президента. От "Позитано" 20 коментираха, че държавният глава много ясно се е възпротивил срещу това, срещу което те не могли да убедят колегите си от ГЕРБ. Днес социалистите дадоха негативна оценка на 100-те дни на кабинета "Борисов-3". Те са на мнение, че този период е бил "пропиляно и загубено време за България".

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:26, 08.08.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

От БСП коментираха, че са имали пълна готовност да внесат в Конституционния съд промените в Закона за опазване на околната среда, като президентът е потвърдил техните доводи.

Атанас Костадинов, депутат от ПГ на "БСП за България": Никога няма да приемем замяна на законносъобразността и законите срещу потенциални инвестиции. Ще стане бетонната джунгла на Слънчев бряг, факт. Ето защо ние сме против това.

За случая "Калиакра" Атанас Костадинов коментира, че от БСП не са съгласни с популизма, хаоса и некомпетентността при оценката на въпроса.

Атанас Костадинов, депутат от ПГ на "БСП за България": Не е работа на министър-председателя в този момент да се разпорежда и да спира издаването на една заповед, която е била комуникирана с Европейската комисия, и която е един междинен вариант, за да се тръгне отнякъде, от здрава основа, да се изчисти този казус. Второ, не е работа на Нено Димов, без да преговори сериозно с инвеститор, зелени организации, общини, собственици на терени, да се договаря с ЕК и след това да се чувства излъган или изненадан.

За 100-те дни на правителството от "Позитано" 20 смятат, че сегашният кабинет е правителство на сделката в името на властта, скандалите и корупцията. По думите на Жельо Бойчев - НДК, Боршош, Суджукгейт не са изолирани явления, а очертавали истинския профил на управлението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Градски автобуси тръгват в Банско
Градски автобуси тръгват в Банско
В Дания лошото време носи печалба
В Дания лошото време носи печалба