Българската телеграфна агенция ще бъде домакин на шестия световен конгрес на информационните агенции. Форумът ще се проведе в София през юни. В него ще учасват над 120 новинарски агенции от целия свят.

Представители на ръководствата на „Гугъл“, „Фейсбук“ и „Туитър“, както и издатели и главни редактори от „Ню Йорк таймс“, BBC и CNN са потвърдили участие във форума.

Максим Минчев - генерален директор на БТА: Продължаваме да събираме цяло съзвездие от хора, които имат какво да споделят.

Конгресът ще се проведе между 13 и 15 юни в НДК. Мотото му е „Бъдещето на новините“. Навлизането на изкуствения интелект, проблемите със собствеността на медиите и истинските и фалшивите новини са част от темите, които ще се обсъждат.

Максим Минчев - генерален директор на БТА: Нашата професия е не само подложена на силен натиск, не само търпи много изменения. Новите информационни технологии поставят съвсем нова среда, в която хората се информират, или желаят или не желаят да бъдат информирани.

БТА показа за първи път и новоизградения мултимедиен център. Амбицията е той да се превърне в новата културна точка на София.

доц. Георги Лозанов - директор 'Културни комуникации", БТА: Тези места, които дават възможност за публичен живот ,така да кажем. Свързан с изкуството, с рекламата не са много. И се появява едно място, което засега е най-добре технологично оборудвано.

Телевизионно студио, място за изложби, за премиери на книги или моно и мини спектакли - това са само част от възможностите на най-модерния мултимедиен център в София.