НОВИНИ

Булевард "Патриарх Евтимий" в София вече е отворен за движение

Булевард "Патриарх Евтимий", който от днес вече е отворен за движение. През последните година и два месеца заради строителството на третия лъч на метрото булевард "Патриарх Евтимий" беше затворен изцяло. Почти няма софиянец, който да не е усетил неудобство заради затварянето на този ключов за движението в столицата булевард. Въпреки радостната вест за живеещите в района, едната лента обаче засега ще остане затворена заради довършителни дейности, свързани с двете нови метростанции в района, тъй като макар и работата над земята да е почти приключила, строителството под земята продължава. Поради тази причина в участъците, около които се намират спирките на метрото, ще бъдат стеснени.

БНТ2-София
от БНТ2-София
12:05, 17.06.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

И след ремонта, движението по булеварда ще бъде еднопосочно.

С възстановяването на движението по булевард "Патриарх Евтимий" по старите правила преминаването на всички превозни средства по булевард "Скобелев" през тунела по булевард "Васил Левски" също ще бъде възстановено еднопосочно. Всички тези реорганизации би трябвало значително да облекчат трафика в София и най-вече хората, под чиито прозорци повече от година имаше багери, които копаеха третия лъч на метрото.

А що се отнася до него. По думи на кмета на София Йорданка Фандъкова всички дейности около строителството на метрото засега вървят по график.

Следващата станция е на "Прага". Там целият буверад ще бъде затворен за ремонт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БЗНС и Съединението на изпита по история в Софийския университет
БЗНС и Съединението на изпита по история в Софийския университет
Съдиите избират членове на ВСС
Съдиите избират членове на ВСС