"Булгаргаз" е поискала запориране на сметките на топлофикациите във Враца, Плевен и Бургас. Причината - дружествата дължат на фирмата общо 53 млн. лв. В интервю за БНР изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов успокои, че подаването на газ към топлофикациите няма да спре и потребителите няма да останат без парно в средата на зимата.

“Булгаргаз“ освен на тези три топлофикационни дружества доставя природен газ и на газоразпределителни дружества – големи индустриални консуматори, и затова погасяването на всяко едно задължение в срок е гаранция за доставките за всеки един клиент. Плащането от всички клиенти ще гарантират една спокойна зима, каза още Павлов.

Той допълни, че се очаква стабилизиране на цените на газа."Нашата цена се определя по формула, ако гледаме напред във времето пред тези цени на алтернативните на природния газ горива ще се стабилизира цената. Към настоящия момент е рано да се каже, но при запазване на цените едва ли би имало увеличение".

"Булгаргаз" поиска ново увеличение на газа

"Булгаргаз" поиска ново увеличение на газа

Не се очаква шоково поскъпване на стоки и услуги заради поисканото днес от "Булгаргаз" поскъпване на синьото гориво с над 3,5% и заради скока на тока...