НОВИНИ

"Булмаркет" търси мнението чужди експерти за инцидента в Хитрино

Чуждестранни експерти от Франция, Германия и Румъния, които имат опит с големи катастрофи, са поканени от русенската фирма Булмаркет" да направят оглед и установят причините за инцидента край Хитрино.

bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 12.12.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

От компанията са внесли искане в прокуратурата в Шумен да се запази местопроизшествието, без да се преместват цистерните, за да може експертите да си свършат работата. На този етап, преди завършването на проверката, от ръководството на фирмата-превозвач на горивото, не се наемат да коментират какво може да е предизвикало дерайлирането на цистерните и взрива. По информация на собственика на "Булмаркет" Станко Станков, само за тази година на този прелез край Хитрино са станали други 4 произшествия.

Станко Станков - собственик и управител на Булмаркет - ДМ: Ние направихме нова проверка на пътя тоя влак как е тръгнал, какво е трябвало да бъде направени влакът е приет в изправност, имало е един вагон, който е бил празен, ние сме алармирали, че вагона има неизправност в ходовата част. Той не е бил натоварен, пътувал е празен…Няма проблем с препълнени вагони… До вчера буквално нямахме достъп до местото на инцидента. Между другото наши екипи денонощно претоварват обърнатите жп цистерни. До момента са претоварени 5 такива цистерни. Тази сутрин сме внесли в прокуратурата в Шумен искане да не бъдат пипани вагоните на местопроизшествието, за да бъде запазена обстановката такава, че като дойдат експерти да могат да се ориентират по- ясно за евентуалната причина за катастрофата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Преднина за ВМРО-ДПМНЕ на изборите в Македония
От нашите пратеници: Преднина за ВМРО-ДПМНЕ на изборите в Македония
Опасността в Хитрино остава изключително сериозна
Опасността в Хитрино остава изключително сериозна