НОВИНИ

Бум на записванията за студентски бригади

Вече започнаха записванията за студентски бригади в Съединените щати за следващото лято. Тази година над 5000 български студенти са работили зад океана. Посредническите фирми отчитат все по-голям интерес към програмите "Work and Travel".

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
09:00, 21.10.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Преслава Михайлова се завърнала от първата си студентска бригада в Америка преди две седмици и вече е започнала да организира следващото си американско лято.

Преслава Михайлова, студент: „Вече посетих агенцията остава само да си оправя документите и да си подпиша договора и съм готова отново!"

Това лято Преслава живяла и работила в градчето Ег Харбър, щата Уисконсин.

Преслава Михайлова - студент: „Аз бях камериерка и имах и втора работа в един ресторант на студена кухня. Бяхме около 30 човека, от които българи, румънци, от Молдова и от Черна гора. На работа говорех и с хора от Пуерто Рико и от Турция!"

Повечето от българските студенти, които заминават на бригада в Америка работят в сферата на туризма, като предварително с помощта на посредническите фирми договарят условията на работа и избират място където да живеят. Единственото условие за кандидатстване е студентът да следва редовно обучение.

Елиза Къркорова, посредническа фирма : „Ние съдействаме за всички процедури по кандидатстването, по заминаването, след това дори когато са в Америка, ние продължаваме да бъдем насреща за съдействие. Ако сложим всички такси за записване, всички такси по програмата, самолетен билет и джобни, с които трябва да се замина горе долу 4-5 хиляди лева излиза!"

Освен, че вече е създала приятелства от цял свят, в последните седмици от бригадата си това лято Преслава успяла и да обиколи страната на неограничените възможности.

Преслава Михайлова - студент: „Посетихме Чикаго, посетихме доста от забележителностите, след това и Ню Йорк пак за два,три дни!"

Почти всеки студент, кой веднъж е бил на бригада в Америка, се връща там и следващото лято, категорчни са още от посредническите фирми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жителите на кв. Витоша на протест срещу построяването на 17-етажна сграда
Жителите на кв. "Витоша" на протест срещу построяването на 17-етажна сграда
Най-добрият ни състезател по триатлон Александър Сръндев гост в Аз съм...
Най-добрият ни състезател по триатлон Александър Сръндев гост в "Аз съм..."