НОВИНИ

Бургаски фотограф открива изложба с паметни фотографии от Париж

Бургаският фотограф Джино Константинов открива своята втора самостоятелна изложба с 29 паметни черно-бели фотографии от Париж. Повече от 25 години Джино оставя своите спомени несподелени.

bnt avatar logo
от БНТ
09:01, 30.09.2017
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Изложбата „Париж 90" е от фотографии, правени през май 1990 година. 29 черно-бели фотографии на Париж. Такива, каквито ги е видял Джино тогава. Запазени твърде дълго в сърцето и ателието му. Защо толкова дълго не ги показа? Артист от висока класа, майстор на фотозагадката и на всичко друго, което е свързано с фотографията. Занаятчия в областта на визуалните изкуства, рекламата и дизайна, запознал се със занаята от най- ранната си детска възраст в обкръжението на бургаските художници, един от които е баща му Георги Константинов, а другият е най-близкият му приятел Георги Баев. Днес споделя, че високата летва му е завещана от него. Труден на компромиси.

Джино: „Това са работи, които са снимани 90-та година, класическа фотография, искам да подчертая, не е пипано абсолютно нищо с фотошоп. Само са кадрирани, подсилени са някакви цветове, но са печатани дигитално от негативи. Качеството е изстискано максимално, което е могло да стане. Аз съм привърженик на класическата фотография. Това са работи, така съм ги видял, така съм ги запомнил. Не са снимани някакви известни туристически обекти, с малки изключения, но съм наблегнал предимно на настроения. Надявам се публиката да оцени. За мен една творба е да носи настроение и да навява спомени.

Изложбата по подразбиране е в галерията на името на Георги Баев. На откриването довечера ще се напълни с приятели и колеги, а тези, които не успеят или искат да видят експозицията и на дневна светлина, могат да го направят до 10 октомври. Ако не успеят и дотогава, им остава да очакват следващата изложба на Джино, който обеща този път да не кара почитателите си да чакат толкова дълго.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училище в село Раждавица обучава и интегрира 80 деца от социално слаби семейства
Училище в село Раждавица обучава и интегрира 80 деца от социално слаби семейства
В София започна Балканският отворен шампионат по петанк
В София започна Балканският отворен шампионат по петанк