НОВИНИ

Бургаският районен съд остави в ареста Петър Биберов

Петър Биберов остава в ареста, реши Районият съд в Бургас. Биберов беше подведен под наказателна отговорност като подбудител на палежа пред дома на бургаския фоторепортер Борислав Пенков на 14 октомври, когато запалена автомобилна гума подпали вратата на апартамента и електрическото табло с 27 електромера на входа, в който се намира жилището му.

bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 26.10.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

На брифинг днес апелативният прокурор Любомир Петров заяви, че Биберов ще бъде съден за принуда и сподели пред журналисти подробности от криминалното му досие.

Любомир Петров- рък. на Апелативна прокуртура-Бургас- Специално за Биберов прави впечатление, че е осъждан за организирана престъпна група като ръководител, осъждан е също за палеж, за повреждане на вещи, незаконно оръжие. Впоследствие има още една присъда за повреждане на вещи и за лека телесна повреда по хулигански подбуди на същия пострадал г-н Пенков.

Според заключенията на пожаро-техническата експертиза е възможно да се промени обвинението в по-тежко, каза апелативният прокурор. Той добави, че лицето, което е извършило палежа, е от близкото обкръжение на Биберов, но все още се издирва. Фотожурналистът Борислав Пенков каза, че в момента се чувства сигурен, тъй като има 24-часова полицейска охрана.

Борислав Пенков-фотожурналист- Аз съм с влошено здраве, поддържам си иска за 50 хил.лева, които ще ми бъдат необходими за лечение.

Петър Биберов беше докаран в съдебната зала при засилени мерки за сигурност и не пожела да бъде сниман. Ако съдът го признае за виновен, законът предвижда затвор от една до осем години или от три до десет, ако се докаже, че деянието е можело да заплаши живота на някого от живущите в блока.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът номинира проф. Атанас Семов за съдия в Конституционния съд
Президентът номинира проф. Атанас Семов за съдия в Конституционния съд
Пожар избухна в склад за вторични суровини в кв. Столипиново в Пловдив
Пожар избухна в склад за вторични суровини в кв. Столипиново в Пловдив