Окръжният съд в Бургас остави в ареста двамата касоразбивачи, заловени при полицейска акция преди два дни. Те са обвинени, че между 2017 г. и 2018 г. са разбили каси на търговски обекти и отмъкнали акцизни стоки и златни накити за над 300 хиляди лева.

Бургас

Наблюдаващият прокурор каза, че и в четирите обекта, в които са извършени обирите са открити следи от двамата задържани - Злати Илиев и Пенчо Манов.

Мануел Манев, наблюдаващ прокурор: По отношение на отнетите вещи ще се въздържа от коментар, доказателства мога да посоча, че са намерени следи от обвиняемите на самите местопроизшествия, също няма да кажа какви са те, но според мен има категорични доказателства за авторството на лицата, които са извършили кражбите.
Повдигнаха обвинения на задържаните двама касоразбивачи в Бургас

Повдигнаха обвинения на задържаните двама касоразбивачи в Бургас

След серия от кражби за над 300 хиляди лева са задържани двама души от тежкия криминален контингент в Бургас. Това беше съобщено след вчерашната специ...

Адвокатът на Злати Илиев заяви, че преди 6 месеца полицаи обискирали дома на Илиев и го пребили. Те търсили злато, но намерили само златото на жена му. Адвоката твърди още, че изявленията на прокуратурата и полицията не отговарят на истината.

Радостин Пенев адвокат: Например беше посочено, че моят клиент Златко Илиев е в тежкият криминален контингент, аз не мога да разбера как може да бъде лице в тежкия криминален контингент лице, което не е осъждано.

Според прокуратурата двамата мъже са отмъкнали 6 килограма злато от касата на заложна къща в Айтос. Стана ясно още, че са обрали търговски обект за акцизни стоки в същия град, офис на спедиторска фирма в Бургас и склад на една от промишлените зони на града, като са действали изключително професионално.

След спецакцията в Бургас: Двама са с повдигнати обвинения за кражби

След спецакцията в Бургас: Двама са с повдигнати обвинения за кражби

На двама души са повдигнати са обвинения за серия от кражби на злато, пари, цигари и алкохол в големи размери след вчерашната специализирана полицейск...