НОВИНИ

Бури вилняха в Словакия, Италия и Австрия

Торнадо, проливни дъждове и градушка се стовариха върху крайбрежните италиански курорти край Венеция. Летни бури удариха няколко провинции в Австрия и столицата на Словакия - Братислава. Силни ветрове и високи температури разпалиха нови горски пожари в Португалия.

bnt avatar logo
от БНТ
16:24, 11.08.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Разрушени бунгала и коли, смазани от изтръгнати дървета, остави след себе си екстремното време, ударило италианското крайбрежие край Венеция и туристическия остров Албарела до делтата на река По. Съобщава се за няколко ранени. Стихията наложи евакуация на цял къмпинг в Йезоло. Отнесени са шезлонги и плажни чадъри.

Очевидка: Беше ужасно. Около три през нощта небето почерня, нищо не се виждаше, започна да духа силен вятър, който за кратко прерасна в торнадо.

Според метеоролози явленията са причинени от високата температура на морската вода.

Летни бури изкорениха дървета и обърнаха лодки и в Австрия. Съобщава се за няколко пострадали, къмпинг е евакуиран в Каринтия, пътища в Тирол са били блокирани от придошли реки и кални свлачища. Пострадала е и провинция Бургенланд.

Само с материални щети се размина тази сутрин след внезапна буря и словашката столица Братислава.

1600 пожарникари и 500 автомобила продължават борбата с горските пожари в централна и северна Португалия, където през юни огънят взе 64 жертви. В страната са над една трета от всички горски площи, изгорели тази година в целия Евросъюз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
80 000 лева ще плати НЕК за ремонта на язовир Цанков камък
80 000 лева ще плати НЕК за ремонта на язовир "Цанков камък"
Продължават проверките по Северното Черноморие по сигнали на граждани
Продължават проверките по Северното Черноморие по сигнали на граждани