Бури с проливни дъждове и силни ветрове у нас. Край Долни Богров загина мъж. Проблеми и с електричеството - от ЧЕЗ съобщиха за 7 счупени стълба, изгорели трансформари в трафопостове и множество скъсани проводници от паднали дървета в областите София, Кюстендил и Перник. Повечето повреди са отстранени.

Студеният фронт нахлу вчера от Запад. Снощи най-много дъжд се е изсипал в Пловдив - за около половин час са паднали 20 литра на кв.метър. В Джебел - 19 литра на кв.метър.

Истинските проблеми обаче дойдоха от силния вятър. Средната му скорост за страната е била около 20 метра в секунда. В Пазарджик обаче е достигнала почти 30. Край Долни Богров силният вятър повали дърво върху палатка и уби мъж на място. Жена е с опасност за живота. Марио Гаврилов беше на мястото.

Тежката буря в района на София вчера вечерта доведе до фатален край. Мъж беше убит, а жена е намерена в тежко състояние, след като са затиснати от паднало дърво. Двамата са били на палатка на брега на езеро до село Долни Богров.

От силния вятър голямо дърво се е стоварило върху разпъната палатка, в която нощували мъж и жена. Малко преди 23 часа снощи в Бърза помощ е получен сигнал за пострадали хора в района на Долни Богров. Две линейки са тръгвали незабавно и за двайсетина минути стигат до мястото на произшествието. За единия пострадал обаче вече било късно.

Катя Сунгарска - говорител на Център за спешна медицинска помощ - София: Установили сме 55 годишен мъж, който за съжаление е загинал на място, и жена на 50 години с множество наранявания в тежко състояние сме я откарали в "Света Анна".

Специалисти съветват преди да излизаме на открито да преценяваме рисковете. Най-лесното е да се запознаем с прогнозата за времето и да си останем в къщи, ако метеоролозите предвещават катаклизми.