НОВИНИ

Експерти описват щетите от ураганния вятър в Димитровград

Силен вятър събори покривите на около 30 къщи в ромския квартал "Изток 2" в Димитровград. Бурята се е разразила вчера, няма пострадали. Повечето от обитателите на засегнатите къщи са прекарали нощта при роднини. Днес предстои оглед на щетите.

bnt avatar logo
от Мария Ламбова
09:07, 09.03.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Бурята връхлетяла около 16 часа вчера. Хората разказват, че силата на вятъра била толкова мощна, че повдигала покривите като перце. Според метеоролозите, вятърът бил със скорост между 70 и 100 км/ч.

Кочо Михайлов - кметски наместник на кв. "Изток -2": В някои от къщите живеят повече от едно семейство, може би са над 70 семейства, над 70 семейства са били снощи под това торнадо, което отнесе всичко.

На места покривите почти липсват, изпочупени са прозорци на къщи и автомобили. Вятърът отнесъл и близката спирка. Местните са благодарни, че жертви няма.

;

Харизан Харизанов: Спирката, през която сте минали е 500 кг. Тя е вдигната, изкорена от цимента. Там е спирката на децата, автобуса спира там. В този автобус имаше 20 деца. Торнадото е тръгнало на запад и децата са слезли от автобусната спирка.

Безсънната нощ пострадалите семейства прекарали при близки или роднини, някой пренощували в разрушените постройки. Днес те почистваха щетите. Повечето от ромите нямат средства да ремонтират домовете си и не знаят от къде ще получат помощ.

Диян Иванов: То целият покрив трябва да се развали - целият покрив! Нямам думи! Господа, ако даде сили, ще си оправя покрива. Не знам - аз снощи цяла вечер не съм спал.

Комисия от специалисти, назначена от община Димитровград вече започна оглед на място. Експертите описват щетите по домовете на хората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американец беше убит, а трима руснаци ранени при нападение в Тел Авив
Американец беше убит, а трима руснаци ранени при нападение в Тел Авив
Доналд Тръмп и Хилари Клинтън със загуби на предварителните избори в САЩ
Доналд Тръмп и Хилари Клинтън със загуби на предварителните избори в САЩ