НОВИНИ

Буря с градушки в София и региона

Пороен дъжд с градушка се изсипа днес над София и региона. Слиният дъжд отнесе път край правешкото село Своде. Огради и подпорни стени са отнесени и край Враца. В столицата бурята причини авария в електрозахранването, което спря за кратка движението на трамваите по булевард "България", а някои от подлезите по булеварда бяха наводнени.

БНТ2-София
от БНТ2-София Цветелина Борисова - Тиркова
21:20, 07.06.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Най-високо беше нивото на водата в подлеза на булевард "България" и улица "Гоце Делчев". Продавачи от търговските обекти споделиха, че наводнението не се случва за първи път.

Иванка Милева:
"Беше си наводнение, както всеки път бих казала, когато вали дъжд, пороен. Так винаги се случва в този подлез. Просто не знам какво трябва да се направи, но това е многократно. Ние като че ли вече свикнахме с това изпълнение в подлеза."

"Тука винаги от водата излиза ей толкова. Отмества плочата и всичко се залива с вода - виждате докъде е."

Наемателите на магазини в подлеза на булевард "България" и "Гоце Делчев" използват най-редовно кофа и парцал, за да изчистят калта след поредното наводнение.

Иванка Милева
"Аз съм снимала как тече водата и бълва отвсякъде и много интересно защо, когато миналата година отпушваха шахтите, сега пак се случва това нещо."

Наводнени подлези имаше и в "Люлин". Поройни дъждове се изсипаха и край Враца, където са съборени огради, стопански постройки и подпорни стени. В село Згориград има няколко пострадали къщи в подножието на Балкана, окъдето са се стекли огромни кални маси. Силният дъжд отнесе и път край село Своде край Правец. Зрители на БНТ 2 ни изпратиха кадри от там, които показват как водата тече по асфалта като река.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп е обещал на емира на Катар помощ в решаването на дипломатическата криза
Тръмп е обещал на емира на Катар помощ в решаването на дипломатическата криза
Турският парламент прие закон за разполагане на войски в Катар
Турският парламент прие закон за разполагане на войски в Катар