НОВИНИ

Бурята е отнесла част от покрива на училище в Търговище

Целият покрив на административната част на ОУ "П.Р.Славейков" в Търговище е отнесен по време на бурята, разразила се днес. Металната конструкция, заедно с носещата част, е изтръгната и съборена във вътрешния двор. Няма пострадали хора, съобщиха от общинската управа след оглед на щетите от кмета Дарин Димитров и секретаря на общината Христалина Халачева.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:31, 03.07.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
бурята отнесла част покрива училище търговище

Стихията е изкъртила прозорци, потрошила е стъкла и щори. Дъждът е проникнал в училищната сграда и временно са поставени защитни платна, за да предпазват помещенията от допълнителни повреди. Кметът е разпоредил утре комисия да опише пораженията и направи оценка, за да се търси финансиране за спешен ремонт на отнесения покрив. Дворът е осеян със счупени стъкла и парчета тухли и влизането на територията на училището е забранено до приключване на разчистването.

Изкоренени и изпочупени големи дървета има в дворовете на Гимназията по туризъм и други училища. Екипите на Община Търговище продължават да работят по отстраняване на щетите от бедствието. Разчистват се междуселищни пътища, на които има изпочупени дървета и скъсани проводници. Прекъснати кабели има и в населените места и жителите им трябва да бъдат внимателни при придвижването си.

За по-малко от денонощие в Търговище са паднали над 82 л/кв. м. дъжд. Само за час, в пика на бурята, валежите са били 53 литра и шахтите не можаха да поемат цялото количество, което доведе до наводняване на някои от улиците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола рани 10 души в Бостън
Кола рани 10 души в Бостън
Девет пожарникари са ранени в два пожара в Португалия
Девет пожарникари са ранени в два пожара в Португалия