Въпреки че Флорънс отслабна от ураган до тропическа буря, американските щати Северна и Южна Каролина са в бедствено положение. В Северна Каролина загинаха най-малко 12 души. Проливните дъждове и наводненията продължават.

С бурята Флорънс се изливат огромни количества дъжд посочи губернаторът на Северна Каролина Рой Купър и предупреди евакуираните хора да не се прибират по домовете си, докато бедствието не отмине напълно. Този югоизточен американски щат пострада най-тежко от Флорънс. След като спадна от ураган до тропическа буря, стихията се придвижва бавно на запад на широк фронт от стотици километри.

© БТА

Скоростта на ветровете спадна до 75 км/ч, но обилните валежи наводниха обширни територии. Прекъснати са пътища и това затруднява спасителните операции на много места. Американският президент Доналд Тръмп обяви бедствено положение в осем окръга от щата. Това ще позволи отпускането на средства за възстановяването от федералния бюджет.

Няма данни за пострадали българи при урагана Флорънс

Няма данни за пострадали българи при урагана Флорънс

Няма данни за пострадали българи при урагана Флорънс, който бушува по Източното крайбрежие на САЩ. Това съобщи за "По света и у нас" дежурният в бълга...