НОВИНИ

Бурята "Мигел" застигна Франция

Ветрове със скорост от близо 130 километра в час преобърнаха спасителна лодка в Атлантическия океан край западното крайбрежие на Франция, съобщава Би Би Си. Загинаха трима от общо седемте членове на екипажа.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:05, 07.06.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света
бурята мигел застигна франция

Плавателният съд се притекъл на помощ на кораб, който бил ударен от разразилата се в района буря Мигел. Стихията тръгна от Испания с ветрове със скорост от 147 километра в час, премина през Бискайския залив и се насочи към Франция.

Подобни бури са необичайни за началото на летния туристически сезон в района. Четирима от членовете на екипажа на спасителната лодка успели да доплуват до брега. Три хеликоптера и около 60 пожарникари издирват телата на загиналите.

Буреносните ветрове са ударили испанския регион Астурия и са нанесли щети на сгради в Галисия в четвъртък. В момента стихията е над западната част на Франция. В 10 френски департамента е обявен оранжев код за опасност от лошото време. На места има проблеми с железопътния транспорт.

Издадено е предупреждение за опасност от проливни дъждове и буреносни ветрове със скорост от 100 километра в час и за северната част на Франция, Белгия и западната половина на Холандия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
35 000 долара за нощувка в орбита около Земята
35 000 долара за нощувка в орбита около Земята
Показват първото издание на Под игото в Русе
Показват първото издание на "Под игото" в Русе