НОВИНИ

Бутат 45 незаконни къщи в Столипиново

Акция по премахването на 45 незаконни гаражи и павилиони започна в пловдивския квартал "Столипиново". Тя ще продължи повече от седмица, но днес протече изключително спокойно. Някои от хората сами бяха вдигнали незаконните си постройки, след като са получили предупреждения за планираното събаряне. Други ще трябва да платят разходите по премахването, направени от Общината.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив
11:24, 17.05.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Повечето от планираните за премахване постройки в квартала са незаконни още от момента на тяхното изграждане. Те са поставени без всякакви разрешителни и изобщо не подлежат на узаконяване. Собствениците им са получили известия за това, а в последствие и заповед за премахване. Като при този гараж.

Инж. Николай Василев, кметство „Източен”
„След заповедта оставаме повечко време, за да могат да се организират, тука има почти половин година от заповедта. Идваме и той е тук.”
Албена
„Вчера отидох, молих там, молех вашите да плащам да остане гаражът ми, никой не ми помага вчера.”

В някои случаи незаконните гаражи запушват подход към улицата.

Мозафер Кулов
„И съм го закрил това нещо, щото тука влизане - излизане става свободно, влизат наркомани, крадци, с каруците минават, боклуци хвърлят.”
Инж. Николай Василев, кметство „Източен”
„В интерес на истината голяма част от гаражите са законни. Ето минахме един голям район само два са тези, които са за премахване. Всичко останало е законно и се плаща.”

Премахват се и временни постройки, за които продължително време не е плащан общински наем. Днешната акция беше подсигурена от масирано полицейско присъствие, но до напрежение не се стигна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подобряват градската среда в Кюстендил с близо 5 милиона лева
Подобряват градската среда в Кюстендил с близо 5 милиона лева
Въоръжени нападнаха сграда на афганистанската телевизия в провинция Нангархар
Въоръжени нападнаха сграда на афганистанската телевизия в провинция Нангархар