НОВИНИ

Бюджет 2020: Коментар на Георги Гьоков от БСП и Светлана Ангелова от ГЕРБ

Депутатите продължават с гласуването на бюджета за 2020 година. За дебата за парите за догодина в студиото на сутрешния блок на БНТ разговаряхме с Георги Гьоков, депутат от ПГ на „БСП за България“ и Светлана Ангелова, депутат от ПГ на ГЕРБ.

bnt avatar logo
от БНТ
08:26, 05.12.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
Светлана Ангелова, ГЕРБ: Винаги когато в края на годината са дебатите за бюджета на държавното обществено осигуряване и бюджетът на Социалното министерство те са много разгорещени, защото социалната сфера е много чувствителна. Тя касае всеки един от нас и очакванията на хората са много големи към социалната сфера. Но едно са желанията, друго са възможностите на държавата. Ние трябва да държим финансовата устойчивост на държавата, да не допуснем фалити, да не допуснем дефицити. Работата на опозицията е да има предложения, да иска.
Георги Гьоков, БСП: Ние предложихме нашия алтернативен бюджет, с нашите предложения, с акцентите в тях, за да покажем алтернативността, за да покажем, че тези пари, които се събират от всички българи, включително с осигуровки, с данъци, с такси могат да се разпределят по различен начин. Нашите акценти в бюджета, който предложихме бяха в образование, в социална дейност и основно насочени към по-ускорено повишаване на доходите, например на пенсиите на българските граждани.

Вижте цялата дискусия във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Грейна елхата пред американския Конгрес
Грейна елхата пред американския Конгрес
Шанел показа най-новите си модели на моден спектакъл
Шанел показа най-новите си модели на моден спектакъл