В този час депутатите влизат в пленарна зала за обсъждането на Бюджета на държавата за 2020 година. На извънредно заседание вчера бяха разгледани бюджетите на Здравната каса и Държавното обществено осигуряване.

Основната критика на опозицията към държавната рамка тази година е, че не предвижда достатъчно реформи, както и, че не предоставя достатъчно увеличение на доходите.

От Министеството на финансите коментират, че именно липсата на изненади в държавния бюджет говори за устойчива и последователна политика.

За пъви път от няколко години държавата ще се опита да изхарчи толкова, колкото събере, а именно - 46 800 000 000 лева, което означава, че бюджетът е балансиран.

Основните приоритети остават увеличение на доходите, образование, отбрана и здравеопазване.

От 1 януари се предвижда заплатите от бюджетния сектор да се увеличат с 10%, учителските - със 17%, минималната работна заплата да достигне 610 лева, а средната работна заплата да достигне 1 400 лева.

За отбрана и предвидени 1 900 000 000 лева.

Бюджет 2020: Как ще се разпределят парите?

Бюджет 2020: Как ще се разпределят парите?

В студиото на "Сутрешния блок" дискутираха Дора Янкова от "БСП за България", Кръстина Таскова от "ВОЛЯ - Българските Родолюбци", Александър Сабанов от...