НОВИНИ

Бюджетът на Великобритания - традиция и загадки (СНИМКИ)

Британският министър на финансите Джордж Озбърн ще използва представянето на бюджета, за да обяви създаването на нов фонд, който ще позволи на 25% от всички средни училища в Англия да имат по-дълго работно време, съобщава вестник The Telegraph, пише "Фокус".

бюджетът великобритания традиция загадки снимки
bnt avatar logo
от БНТ
15:01, 16.03.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Така, хиляди училища ще могат да работят с около един час повече на ден, с което се слага край на „викторианската“ традиция за край на учебния ден в 15:30 часа. Това ще обяви министърът в речта си за бюджета, в която централно място ще заеме образователната система.

Министърът има идея до 2022 година всяко училище в страната да се превърне в академия. Това ще сложи край на местното управление на училищата в Англия, което е било заложено във въведената през 1902 година система.

Плановете на Озбърн представляват най-голямата промяна в образованието на децата от закона за учебното съдържание от 1988 година.

Министърът ще обяви също така, че над 1,5 милиарда лири допълнително финансиране ще бъде похарчено за образованието до края на мандата на този парламент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Василев: Институциите и прокуратурата фалираха КТБ
Цветан Василев: Институциите и прокуратурата фалираха КТБ
ЕС няма да прави компромиси за Турция по отпадането на визите
ЕС няма да прави компромиси за Турция по отпадането на визите