НОВИНИ

Чакането на граничните пунктове с Гърция продължава

Стотици шофьори на тежкотоварни автомобили остават блокирани на граничните ни пунктове с Гърция. Фермерите отвориха граничен пункт "Кулата-Промахон" за около 3 часа следобед, но въпреки това има километрични опашки от чакащи камиони и от двете страни на границата. По-строг беше пропускателният режим на "Илинден-Ексохи", който остана напълно затворен за всички видове автомобили до 15,00 часа.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
20:46, 04.02.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Шофьорите на колоната на граничен пункт Кулата казват, че са на предела на силите си, заради продължаващото часове чакане. Някои, които не са могли да издържат и нямат товари, са оставили камионите си на опашката и са се прибрали по домовете си.

"Под напрежение си цяла вечер и ако пуснат днеска, не можеш да караш, като цяла вечер не си спал. Така стават и катастрофите, стоката е спешна, трябва да се откара", коментира Валери.
"Те, ако се отнасяха с разбиране, щеше да мине това нещо. Това е на Серес, на Солун на касите", каза Иван Ангелиев.

Педесетина по-смели шофьори днес се опитаха да отвърнат на фермерските протести и блокираха за минути пътя преди граничен пункт "Промахон". Бързо обаче прекратиха действията си след намесата на гръцката полиция.

"Може да не е законно, обаче това законно ли са нас да ни държат тука? Нямаме право да ги спираме. Обаче както ние стоим, така стоят и те."

Шофьорите са категорични, че въпреки препоръките от Външно министерство няма как да планират маршрута си така, че да не преминават през Гърция. Казват, че нямат друг избор освен да чакат на границата и да се надяват фермерите да прекратят блокадите в скоро време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови зелени зони за паркиране в София
Нови зелени зони за паркиране в София
Условията за ски в планината
Условията за ски в планината