НОВИНИ

Владимиров, кмет на Перник: Моят ангажимент е изпълнението на водния режим

Режим на водата в Перник от утре. Кметът на града заплаши ВиК дружеството със съд, ако не спазва часовете на режима. Всички жители ще имат вода - сутрин от 5 до 10 часа, и вечер отново от 17 до 22 часа.

Цанка Николова
от Цанка Николова
12:19, 17.11.2019
5354
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

От няколко дни хората в Перник се подготвят за водния режим като все още по улиците могат да се видят хора с туби бутилки и шишета с вода.

Надежда Димова, жител на Перник: Запасяваме се, грубо казано, но не е приятно, защото действително, за да трябва вода в ежедневието, трябва да се наточи тази вода, трябва да е годна тази вода, защото тук, в този квартал, в който се намираме, водата не е годна за пиене, хората от много години са на минерална вода или на извори от София, Рударци и т.н., така че да запасяват се, защото в крайна сметка домакинствата имат нужди, има болни хора, има малки деца, за съжаление много е неприятен този момент, но ние след като сме изправени в такава криза, ще се справим.
Станислав Владимиров - кмет на Перник: Моят ангажимент е за изпълнението на водния режим и ще бъда много стриктен в това отношение, че ще подпомагаме, включително и юридически помощ, всеки, който няма достъп до питейна вода във времевия диапазон, който ВиК дружеството обяви.

Колко време ще продължи този режим?

Станислав Владимиров - кмет на Перник: Засега разчетите, които са направени за график отток от язовир Студена не повече от половин милион кубика на месец - не повече от 5 месеца.

Перничани готвят протест пред сградата на ВиК в града. Той е насрочен за сряда, в 9:00 сутринта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да пазим домашните си любимци през зимата?
Как да пазим домашните си любимци през зимата?
Увеличава се ​броят на недоносените деца
Увеличава се ​броят на недоносените деца