НОВИНИ

Част от паркинга около Националния стадион в София става платен

Една част от паркинга около Националния стадион „Васил Левски“ става платен. Това обяви заместник-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев, пише БГНЕС.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:06, 17.08.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
част паркинга около националния стадион софия става платен

Новата мярка ще засегне зоната от метростанцията до сектор А на стадиона, където предстои да бъдат разчертани паркоместа, да се изгради бариера и да се постави автомат за плащане на престоя.

„Идеята, с която Общинският съвет взе това решение, е да се въведе ред в паркирането, за да се осигури достъп на гражданите до парка“, аргументира се Стойнев.

Теренът е предоставен за управление на „Пазари Запад“, тъй като през събота и неделя там се провежда пазар за спортни стоки, който ще продължи да съществува, но паралелно с него ще се появи и платена зона за паркиране.

Ще бъдат очертани около 100 паркоместа, непосредствено разположени до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. Новата мярка трябва да заработи от 1 септември. Общата инвестиция е на стойност до 170 000 лева, а паркирането ще струва 1 лев за час, но само при първите 4 часа. При по-дълъг престой таксата ще се увеличава на 2 лева.

„Няма да има пакетна цена, паркирането ще бъде почасово“, поясни Стойнев.

На този етап зоната от паркинга на стадиона, която е откъм езерото Ариана, остава безплатна, но се водят разговори тя да бъде предоставена за управление на спортната база.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един от убийците на студента Стоян Балтов е задържан в ЮАР
Един от убийците на студента Стоян Балтов е задържан в ЮАР
​Покриха прочутия Гран плас в Брюксел с цветен килим на тема Мексико
​Покриха прочутия "Гран плас" в Брюксел с цветен килим на тема "Мексико"