НОВИНИ

Част от пътя до Летище Пловдив тъне в мрак

Летище Пловдив стартира зимната си чартърна програма с полети Москва - Пловдив и Белфаст - Пловдив. Десетки туристи кацат тук заради зимните ни курорти. Тези, които идват за първи път обаче, са силно затруднени заради липсата на осветление и указателни табели. Наши зрители сигнализираха, че участък от "Асеновградско шосе" до аеропорта тъне в мрак.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив
12:45, 11.01.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Голяма част от самолетите, които кацат и отлитат от Летище Пловдив са след 18:30 часа. Напливът от хора обикновено е по тъмно, но отсечката от главния път Пловдив - Смолян, е неосветена от години. Наш екип видя, че има монтирани лампи, но електрическото табло, което трябва да ги захранва, е разбито.

Христо Христозов - таксиметров шофьор: "Няма осветление цялото трасе от КЦМ-то до тука и наистина предразполага към пътнотранспортни произшествия."
Турист: "Днес за пристигането не се затруднихме, защото още не е тъмно, така че беше лесно за нас."

От летището признаха, че пътят за последно е бил осветен преди повече от пет години. Тогава по думите на директора Владимир Щърбанов, участъкът се е стопанисвал от КЦМ АД, но трасето е било прехвърлено на агенция "Пътна инфраструктура".

Владимир Щърбанов - директор на Летище Пловдив: "Въпросът е в недоразумение коя институция трябва да го поддържа това осветление и кой трябва да плаща за него. Не бих казал, че някой икономисва."

От агенция "Пътна инфраструктура" заявиха за БНТ, че проблемната отсечка е част от републиканската пътна мрежа. През 2001-ва година е извършен ремонт и е изградена осветителна инсталация. Тогава електричеството е било осигурявано от КЦМ, който е наблизо, и от самото летище.

Владимир Щърбанов - директор на Летище Пловдив: "Това не е публично-държавна собственост или частна собственост, която се управлява или стопанисва от летището, така че летището не може да поеме такива разходи."

От КЦМ заявиха, че нямат и никога не са имали ангажимент към осветлението на пътя. В момента провеждат проверки за уточняване собствеността върху отсечката, която и за тях е все още с неизяснен статут.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново сигнал за бомба на Летище София
Отново сигнал за бомба на Летище София
БСП ще внесат вота на недоверие без ДПС
БСП ще внесат вота на недоверие без ДПС