Буря с градушка в Русенско остави частично разрушени пътища, отнесени покриви и паднали дървета. Според жителите на община Две могили, водата е била много, но проблемите може да са дошли от непочистените дерета.

Русе

В село Бъзовец една от къщите е с наводнено мазе, а пороят е отнесъл асфалта на една от второстепенните улици и го е завлякъл на съседната.

В село Баниска силният вятър е отнесъл ламаринения покрив на кооперацията, разрушил е сградата на стадиона. В Каранвърбовка екипите на Общината до късно са отстранявали паднали дървета.

Божидар Борисов - кмет на Община Две могили: Не са почистени съоръженията по пътя, говоря за водостоци, отводнителни канали, при един такъв силен дъжд се получава точно това.

Кметът на Две могили каза , че деретата трябва да се почистват съвместно от общините и държавата, защото малките общини нямат пари сами да се справят.

Още утре ще бъде сформирана комисия, която да оцени щетите, нанесени от бурята и пороя и общината ще кандидатства за средства пред Комисията по бедствия и аварии.

Сериозни материални щети след бурята в Силистренско снощи

Сериозни материални щети след бурята в Силистренско снощи

Сериозни щети нанесе бурята, преминала над Силистренско снощи. Няма ранени граждани. Най-засегнато от силния ураганен вятър е село Искра. Вятърът е от...