НОВИНИ

Черен уикенд по пътищата на страната, Пътна полиция с мерки през лятото

Четирима души са загинали, а 51 човека са ранени, 6 от тях с опасност за живота, при катастрофи през изминалото денонощие. В страната за уикенда са станали 27 пътнотранспортни произшествия. При инцидентите са загинали четирима души. Основната версия е основно превишената скорост. Пътна полиция ще извади целия си наличен състав и всичките си камери и радари на пътя през лятото в опит да ограничи инцидентите.

Черен уикенд по пътищата на страната, Пътна полиция с мерки през лятото
bnt avatar logo
от БНТ
21:25, 05.06.2016
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Патрулки ще снимат нарушителите в трафика, а полицаи ще дежурят по най-натоварените отсечки. До края на юни всичките 148 мобилни камери на пътната полиция ще са ремонтирани и ще започнат да следят за скоростни нарушения. 120 са патрулките, които ще снимат шофьорите в движение. Ще се ползват и в градския трафик, и по най-натоварените пътища.

Статистиката на инцидентите от уикенда:

  • Катастрофа на два автомобила край Ямбол - двама мъже загинаха, още петима, сред тях и три деца на възраст от 9 до 11 години, са настанени в болница с опасност за живота. Инцидентът станал на кръстовището между първокласния път за Елхово и второкласния път за Ямбол. Загиналите мъже са на 38 и на 50 години. В посока Ямбол те не спрели на знак „Стоп" и се блъснали в бургарския автомобил, който се движел към Елхово. От удара двете коли са излетели от пътя. В другия автомобил са пътували двамата мъже с три деца, които в момента са с опасност за живота. Децата са със счупени крайници, мъжете са с тежки черепно-мозъчни травми.

  • При друг инцидент автобус, превозващ младежки футболен отбор от Пловдив и ТИР с турска регистрация се сблъскаха следобед на Ришкия проход. Няма жертви, има ранени. Автобусът навлязъл в насрещното пътно платно и се ударил челно в движещия се в посока Бургас ТИР. По първоначални данни са пострадали четирима младежи и двама възрастни, но с леки наранявания. Водачите не са употребявали алкохол преди инцидента. вероятната причини - несъобразена скорост при мокър път.

  • Тежка катастрофа с две жертви на пътя между разградските села Побит камък и Дянково в Разградско. Снощи след ляв завой лек автомобил излетял от пътя, ударил се последователно в две дървета, преобърнал се няколко пъти и се приземил на таван в нивата. Двамата пътници на 34 и на 35 години са загинали на място. Водачът- турски гражданин на 51 години, останал жив, но е в Интензивното отделение на болницата в Разград с опасност за живота. Малко преди инцидента тримата мъже са били на сватба в близкия град Завет. Дали водачът е седнал зад волана след употреба на алкохол ще стане ясно утре, когато се очаква да излязат резултатите от взетата кръвна проба. Основната версия засега - превишена скорост.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще избере ли Рим жена за кмет?
Ще избере ли Рим жена за кмет?
Папата провъзгласи двама нови светци
Папата провъзгласи двама нови светци