НОВИНИ

Чешки футболен национал загина при катастрофа в Турция

Чешкият футболен национал Йозеф Шурал загина в автомобилна катастрофа в Турция, потвърди неговият клуб Айтемиз Аланияспор. Минибусът, превозващ играчите на елитния турски тим, се е ударил при прибирането си от гостуването на Кайзериспор.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:15, 29.04.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света
чешки футболен национал загина катастрофа турция

Седем от футболистите на Аланияспор са пострадали, като Шурал е починал от раните си в болницата. Останалите шест футболисти, които са пострадали в катастрофата, са в стабилно състояние и без опасност за живота.

Играчите решили да наемат ВИП минибус, вместо да се приберат с клубния автобус от Кайзери, но наетият автомобил катастрофирал на около пет километра преди Алания. Шофьорът на ВИП минибуса е задържан, докато тече разследването на катастрофата.

Президентът на Аланияспор Хасан Чавушоглу заяви, че шофьорът е заспал в движение, което е причинило инцидента. „Според информацията, която получиха от шефа на полицията, в минибуса е имало двама шофьори, но и двамата са заспали“, каза Чавушоглу пред местните медии.

28-годишният нападател Йозеф Шурал е бивш капитан на най-големия гранд в Чехия Спарта Прага, като има и 20 мача и един гол за националния отбор на родината си. Той е преминал в Аланияспор от Спарта в началото на тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима загинаха при атентат в църква в Буркина Фасо
Петима загинаха при атентат в църква в Буркина Фасо
Пожар избухна на круизен кораб край френския бряг
Пожар избухна на круизен кораб край френския бряг