НОВИНИ

Чешкият премиер Бабиш бил „шокиран“ от сделката с ЧЕЗ в България

Чешкият премиер Андрей Бабиш е шокиран от случващото се в България, свързано със сделката за продажбата на българския клон на ЧЕЗ, заяви той в интервю пред в. „Лидове новини“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:50, 27.02.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
чешкият премиер бабиш бил шокиран сделката чез българия

Бабиш споделя, че от самото начало е критикувал ръководството на ЧЕЗ за действията им на Балканите, защото смята, че сделките им са непрозрачни и странни.

Андрей Бабиш, премиер в оставка на република Чехия: Шокиран съм от това, което се случва в България. Премиерът Бойко Борисов заяви, че цялата история се разследва от различни органи. Не разбирам сегашната ситуация изобщо. ЧЕЗ трябва да обяснят какво се случва. Развитието на ситуацията хвърля много голям негатив върху трансакцията.

Той подчертава, че купувачът на българския клон на ЧЕЗ се е сторил странен на чешките власти. Според премиера „действията на ЧЕЗ у нас не са били печеливши“.

Андрей Бабиш, премиер в оставка на република Чехия: Да видим как ще се развие ситуацията. Трудно ми е да говоря за ЧЕЗ, защото тази компанията не е изцяло държавна.
;

От пресцентъра на Министерски съвет по-рано днес съобщиха, че премиерът Борисов е изпратил искане на компетентните български органи да бъде предоставена информацията, с която чешкото правителство разполага, по сделката за продажбата на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Физикът Теодосий Теодосиев с урок „Защо да уча” в Благоевград
Физикът Теодосий Теодосиев с урок „Защо да уча” в Благоевград
ДРУГИТЕ новини:3D очила и носталгичен полъх
ДРУГИТЕ новини:3D очила и носталгичен полъх