НОВИНИ

"Чети с мен" - с президента Плевнелиев, Поли Генова и други

Започна трето издание на националната кампания за насърчаване на четенето - „Чети с мен". Тази година то е част от програмата на празниците на книгата „Пловдив чете", които продължават цяла седмица.

bnt avatar logo
от Росица Колева
12:10, 11.06.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Още

В Цар Симеоновата градина в центъра на града от сутринта е пълно с хора. Мнозина са дошли с децата си, защото организаторите са предвидили атрактивни ателиета и детски забавления. Идеята да се покаже, че четенето може да е страст, необходимост и полезно занимание обединява много известни личности, които днес се включиха в едно голямо споделено четене.

Старт даде президентът Росен Плевнелиев, който чете от приказката „Дядо вади ряпа" на Ран Босилек, по повод 130-годишнината от рождението на писателя. Откъси от любими книги четоха още писателите Божана Апостолова, Георги Господинов, Владимир Левчев, актьорите Владимир Пенев, Мартина Вачкова, Валентин Танев, Стефан Щерев, Ирмена Чичикова. Включиха се и изпълнителите Поли Генова, Рафи, Дони и Нети. Специален гост бе и холандската принцеса Лаурентин ван Орание, посланик на ЮНЕСКО по въпросите на грамотността.

Фестивалът „Пловдив чете" продължава с още събития днес и утре. В клубове и музеи ще има филмови прожекции, представяния на книги и срещи-разговори с изявени български автори.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пенсионери рисуват графити
Пенсионери рисуват графити
​Софийският университет избра своя Студент на годината
​Софийският университет избра своя "Студент на годината"