НОВИНИ

Четири акта на тежкотоварни автомобили са съставени до обяд след операция на ДАИ

От няколко часа тече съвместна операция на ДАИ и Пътна полиция към СДВР. Проверяват се водачите предимно на тежкотоварни автомобили чужда регистрация. Акцията на ДАИ и пътна полиция включва проверка на документите и стока, която превозва и ако преценят се извършват алкохолни проби и такива за наличие на упойващи наркотични вещества.

bnt avatar logo
от БНТ
12:12, 22.08.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Над 10 ТИР-а са проверени до обяд, Съставени са 4 наказателни акта за неработещи скоростови ограничители, както и за неспазване на работното време. Всеки един шофьор на тежкотоварен автомобил трябва да почива минимум 9 часа в рамките на денонощието, а това е и масовото нарушение от днешната проверка. Паралелно тече проверка и на леки автомобили.

Инспектор ДАИ: Водачите на моторни превозни средства трябва да притежават шофьорска книжка. В шофьорска книжка - съответната категория за управление на моторното превозно средство. Задължително удостоверение за психологическа годност, карта квалификация. Това са необходимите документи. След като се състави акта, моторното превозно средство заедно с водача се съпровождат до най-близкият паркинг. Превозното средство остава на паркинг до издаване на наказателното постановление, водача изчаква, заплаща си наказателното постановление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха женско тяло във водите край Копенхаген
Откриха женско тяло във водите край Копенхаген
Разпитват нападателя от Финландия чрез видеовръзка
Разпитват нападателя от Финландия чрез видеовръзка