Четири свръхмодерни фабрики за незаконно производство на цигари в Дупница, Тутракан и Горна Оряховица разкри полицията в Пловдив под наблюдението на окръжната прокуратура. Всичкият акцизен тютюн за производството е приготвян в цех край пазарджишкото село Калугерово. При съвместна акция на 23 август през нощта са направени претърсвания и изземвания на машини, материали, акцизен тютюн и готови цигари, както и автомобили и микробуси на повече от 15 места в цялата страна. Повдигнати са обвинения на 23 лица.

Пловдив

Преди две години полицията разследва двама пловдивчани, които демонстрират прекалено висок стандарт на живот без да имат доходи. Разследването е прекратено заради теч на информация. От началото на годината обаче същите лица отново попадат под прицела на властите. Така в четвъртък срещу петък при съвместна акция полицаите влизат в огромна фабрика в пазарджишкото село Калугерово, където откриват модерна машина, която нарязва тютюна, ароматизира го и го подготвя за направата на цигари. Единият от двамата пловдивчани участва пряко в производството, логистиката и наемането на работници за цеховете, където се работи денонощно.

Нова акция срещу контрабандата: Откриха цигари за над 920 хиляди лева в София

Нова акция срещу контрабандата: Откриха цигари за над 920 хиляди лева в София

Цигари без бандерол за над 920 хиляди лева откри полицията при обиск на склад в столичния квартал Кремиковци. Кутиите са били скрити в палета с дървен...

Румен Попов - окръжен прокурор на град Пловдив: Във всички фабрики има спални помещения, кухни, фитнеси и всичко необходимо. Всяка фабрика е правила по 100 000 кутии цигари на ден. При акцията са иззети над 42 тона акцизен тютюн, готов за производство.

Сградите са модерно оборудвани, с климатизация, затъмнени прозорци и свръхмодерни охранителни системи.

Всеки месец се е работело по 15 дни, а готовата продукция е пласирана на вътрешния и международния пазар. Работниците не са знаели къде точно са транспортирани, а заплатите, които са получавали са били над 1500 лева. Има открити документи, които доказват дневната норма на всеки един от тях. При акцията са иззети общо 11 автомобила, включително и два тира, които са осигурявали логистиката на готовата продукция.

При спецакция в Бургас: Заловиха контрабандни цигари за близо 1 милион лева

При спецакция в Бургас: Заловиха контрабандни цигари за близо 1 милион лева

Контрабандни цигари за 830 000 лева откриха при съвместна акция бургаски митничари и служители на ГДБОП. Стоката е била изключително майсторски замаск...

Георги Гешев - наблюдаващ прокурор: Задържани са 23 лица, на които са повдигнати обвинения по чл. 234 за притежаване и държане на акцизни стоки. Законът предвижда от 2 до 8 години затвор.

Четири от лицата, които са замесени в случая са обявени за общодържавно издирване. На този етап прокуратурата не е повдигнала обвинения за пране на пари. За момента всички обвинени са задържани за 72 часа, четири от лицата са пуснати под парична гаранция.

Отчетоха най-ниското ниво на контрабандата на цигари за последните 11 години

Отчетоха най-ниското ниво на контрабандата на цигари за последните 11 години

Контрабандата на цигари е спаднала под 6% през първите три месеца на годината. Това показва изследване на петте големи тютюневи компании представено д...

Изследване: 5,6% от пушачите у нас пушат контрабандни цигари

Изследване: 5,6% от пушачите у нас пушат контрабандни цигари

Близо 5,6% от пушачите от нас пушат незаконни цигари, показва изследване на Института за пазарна икономика и Алфа Рисърч. Три са основните канали, по...