Четири къщи в с.Ливада в Бургаската община Камено осъмнаха под вода след час и половина пороен дъжд. Паднали са около 160л на кв метър, а река Русокастренска е придошла в района на с. Ливада, излязла е от руслото и е наводнила няколко от къщите по крайбрежната улица. Няма пострадали хора, но материалните щети са големи.

Ливада, Камено

Само за два часа водата е унищожила мебели, електрически уреди, фураж. Собствениците на две от къщите, които са най близо до реката казват, че се наводняват при всеки по-голям дъжд и че възстановяването е изцяло за тяхна сметка.

Кметът на община Камено каза, че от няколко години има проект за корекция на реката, за който Комисията по бедствия и аварии не отпуска финансиране.

инж. Жельо Вардунски-кмет на Община Камено: Откакто съм кмет аз от три години, даже преди голямото бедствие, ние такъв проект имаме за Ливада, но всеки път не сме одобрявани, не знам поради какво причина, какво трябва да се случи още в Ливада, че комисията най-после да разбере, че този проект е необходим да се осъществи.

Днес екипи, осигурени от Община Камено, помагаха за изчистването от наносите и тинята.