НОВИНИ

Четири общини в област Шумен обявиха бедствено положение

4 общини в област Шумен вече обявиха бедствено положение - Венец, Каолиново, Никола Козлево и Нови пазар. 55 населени места все още без електричество, като в 3 проблемите с електроснабдяването са частични. През нощта е оказана помощ на медицински екип да достигне до село Тъкач, където мъж се е нуждаел от лекар.

bnt avatar logo
от БНТ
11:36, 07.01.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Частични проблеми с електричеството имат още в село Белокопитово. Възрастните хора мръзнат, защото се отопляват предимно на ток.

- Как живеете без ток?

Атанас Златанов: Със свещи. Не можеш да си стоплиш яденето, то страшна работа...

Пътищата в селото не са почистени, въпреки че до него може да се стигне лесно, тъй като се намира на главния път Шумен-София. От рано сутринта хората са навън и чакат почистващите машини.

Алекси Чолаков, кмет на с. Белокопитово: "Алармирал съм всички инстанции. Обещаха да дойдат. Чакаме тук от 7,30 ч. Нищо не се случва".

- Знаете ли каква е обстановката?

Димитър Димитров: "Казаха, че пътят бил отворен".
Юлиян Димитров: "Заедно ще пътуваме, защото сняг е, все пак зима е".

Усилията на пътните фирми продължават. Роторен снегорин се бори с преспите по пътя за Разград. 25 км от пътя Шумен - Разград е в близо 2-метрови преспи.

Обстановката в Шуменска област все още е усложнена. Поради тежките метеорологични условия продължава да бъде затворена за движение републиканската пътна мрежа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Търси доброто“ през 2016
„Търси доброто“ през 2016
Близо 300 населени места в страната са без електричество
Близо 300 населени места в страната са без електричество