Четири са вече жертвите на наводненията в Югоизточна Испания. Възрастен мъж се е удавил рано тази сутрин, след като колата му се оказала във воден капан в наводнен тунел. Българското министерство на външните работи няма данни за пострадали българи. При необходимост от съдействие, българските граждани могат да се свържат с Генералното ни консулство във Валенсия.

Валенсия, магистрала AP7. Пътен знак спасил шофоьра на отнесения от пороите бус. Мъжът се държал за пътния знак. Полицай скочил, за да го извади.

За 12 часа във Валенсия са се излели около 200 литра на квадратен метър. Местните хора казват, че такива порои в района не е имало от 100 години. Много автомобили се оказаха блокирани в наводнените тунели.

Антонио Диас, Аварийна служба: Мъжът счупил прозореца, за да се измъкне от колата. Стоеше на покрива, когато пристигнахме. Но беше получил хипотермия и сега е настанен в болница.

За други, обаче, помощта закъсня. Снощи брат и сестра на 51 и 61 години бяха открити мъртви в преобърната кола. В най-засегнатите райони се наложи евакуация.

Стихията сложи край на ваканцията на много туристи. Напускането на бедстващия район, обаче, изправи летовниците пред ново изпитание - километрични опашки за таксита.

Мъж: На опашката за такси сме от четири часа.

Няколко от местните летища не работят, докато се нормализира обстановката. Заради бедствието втори ден училищата във Валенсия са затворени.

При необходимост от съдействие, българските граждани могат да се свържат с Генералното консулство на Република България във Валенсия на телефон +34 630 168 018.

Три са жертвите на наводненията в Испания

Три са жертвите на наводненията в Испания

Три са вече жертвите на наводненията в Югоизточна Испания. Възрастен мъж се е удавил рано тази сутрин, след като колата му се оказала във воден капан...