Две сестри, на 13 и 15 години са сред пострадалите в катастрофата на Е-79 в Кресненското дефиле, само една от тях остава в болница. Към 17 ч. днес на около 3 км. след входа на дефилето в посока Кресна се сблъскват Фолксваген Пасат и микробус Форд Транзит. След удара микробусът се обръща на лявата си страна и затваря лентата в посока Кресна.

Кресна

Три линейки извозиха пострадалите към МБАЛ-Благоевград. Това са 38-годишният водач на микробуса от село край Петрич, двете му дъщери на 13 и 15 години съответно, както и тяхна близка на 39 години.

В болница остава 13-годишното момиче, което е с комоцио и рана на главата, която е зашита. Водачът на микробуса е с порезна рана на ръката, жената - негова близка и 15-годишното момиче са с охлузни рани и не са хоспитализирани.

Водачът на лекия автомобил не е пожелал да бъде транспортиран до болнично заведение, изчакваше на място с контузни рани по лицето, които са обработени от медицинския екип на местопроизшествието. Той е на 47 години.

Според водача на микробуса, движещият се насреща му Фолксваген ненадейно навлязъл в лентата му, за да избегне челен удар се ударил в подпорната стена, предното му дясно колело се откъснало, а микробусът се преобърнал.

Близо 2 часа движението в района на катастрофата се извършваше в едната пътна лента.