НОВИНИ

Четирима души са загинали при експлозията в Париж

Четирима души са загинали при експлозията на битов газ в сграда в Париж. Двама от тях са пожарникари, съобщи министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер. Той посети мястото на инцидента заедно с кмета на града Ан Идалго и френския премиер Едуар Филип.

bnt avatar logo
от БТА
14:34, 12.01.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света
четирима души загинали експлозията париж

Според говорител на пожарната ранените са 36, предаде. От тях 12 души са в сериозно състояние. Петима от тях са с опасност за живота. По-рано беше съобщено, че сред хората с опасност за живота има четирима пожарникари. Те са били в сградата, след като получили сигнал за силна миризма на газ.

Трагедията е станала на улица "Тревизо" в девети Парижки район, недалеч от големия магазин Галерия Лафайет, Операта и Големите булеварди. Пекарната, в която е станал взривът, причинен според властите от изтичане на газ, се намира на партера на ъглова жилищна сграда. Експлозията е причинила огромни материални щети в района. Има счупени и избити прозорци, преобърнати и опожарени коли. Има риск от рухване на сградата, в която е станала експлозията.

На мястото работят 100 полицаи, много служители на Бърза помощ и 200 пожарникари. На площада на Операта кацнаха и два хеликоптера на службата за гражданска защита, за да евакуират пострадалите. Районът е отцепен, а от пострадалата сграда и от околните сгради бяха евакуирани хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инцидент с влак край Истанбул, има пострадали
Инцидент с влак край Истанбул, има пострадали
 Спецсъдът решава да останат ли в ареста свидетелите по делото за КТБ
Спецсъдът решава да останат ли в ареста свидетелите по делото за КТБ