НОВИНИ

Четирима кандидати за убежище в Германия застанаха пред съда

В Германия, пред съда застанаха четирима кандидати за убежище. През декември младите мъже, от Афганистан и Иран, са нанесли без причина тежки телесни повреди на случайни минувачи в баварското градче Амберг. Те са направили пълни самопризнания. Само един от тях ще бъде наказан с лишаване от свобода.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
18:15, 23.04.2019
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Това е процес, който преди години ще да попадне в криминалната хроника, но сега е част от политиката. Става въпрос за бежанци. Млади момчета, между 17 и 19 години, изкушени от свободната продажба на алкохол, марихуана и таблетки. С тях празнуват рождения ден на единия от групата. Коктейлът от уповайщи вещества води до там, да доказват мъжествеността си, като нападат възрастни. За два часа озверелият квартет е наранил 15 души.

Лудвиг Щих, говорител на съда в Амберг: 14 от пострадалите са получили телесни повреди. По-малко са онези, които имат само болки, а повечето са с хематоми и рани предимно в областта на главата.

Пред съда обвиняемите чрез защитниците си направиха пълни самопризнания и изразиха съжаление за случилото се, което обясняват с опиянението в следствие на алкохола.

Бернд Лаус, жител на Амберг: Трябва да се вземат драстични мерки - не може да останат ненаказани.
Мария Тилман, жител на Амберг: Всички виждат в този случай, само че се отнася до чужденци и затова трябва да ги изгоним. Обаче извършителите можеше и да са германци.

От случая се опитаха да се възползват привърженици на крайнодесни групи, които позираха за снимки в центъра на града с бронежилетки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори протест в Специализираната детска болница в София
Втори протест в Специализираната детска болница в София
Отменят по-високите данъци на имотите в курортите
Отменят по-високите данъци на имотите в курортите