НОВИНИ

Арестуваха продавача на фалшивата ракия в Якоруда

На арестувания е повдигнато обвинение, което предвижда от 3 до 15 години затвор.Четирима мъже починаха в Якоруда след като пили фалшива домашна ракия. Други четирима са настанени в реанимацията на благоевградската болница, състоянието им се подобрява. Междувременно стана ясно, че преди дни в Якоруда е имало още два смъртни случая на млади мъже, консумирали фалшив алкохол.Репортаж на Антон Чавдаров и Иван Терзиев.

bnt avatar logo
от БНТ
17:39, 28.12.2015 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

От едно и също място две компании в Якоруда си купили ракия. Едните седнали да празнуват в петък, другите в събота. И двете празненства завършили трагично. Заради погълнатия фалшив алкохол починали трима души от двете компании.

Ракията менте стигнала и до четвърти мъж от Якоруда. Починал и той.

Мария Сотирова, майка на починалия Гаджев: Случаят е като другите случаи - така мислим де - от ракията!

Всички пострадали твърдят, че ракията, убила четирима човека, е закупена от местния бизнесмен Тайфи Мекльов. От полицията са го задържали още снощи. В семейната къща открихме баща му. Той отрече синът му да произвежда и да продава ракия.

Мустафа Мекльов, баща на задържания : Невинен! Пил си си от рачията, аз съм пил, Ама ти си пил повечко. Паднал си, умрел си и това е. Той произвежда ли ракия? Не. Той си провежда за него си. А продава ли я? Не. Вие пиете ли от нея? Пия, аз. Взеха ни тука буренцето.

В Якоруда са притеснени, че ракията менте може да е стигнала и до други хора. От прокуратурата обясниха, че са събрани доказателства само за това, че Тайфи Мекльов е продал отровния алкохол, дали той го е произвел обаче тепърва ще се установява. В дома му са открити няколко литра ракия, като предстои да се установи дали течността е същата като тази убила четирима мъже в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анализите за трусовете и кризата в ДПС
Анализите за трусовете и кризата в ДПС
Нова научна разработка в Пловдивския университет
Нова научна разработка в Пловдивския университет