НОВИНИ

Четирима от разследваните депутати сами се отказаха от имунитета си

Четирима от депутатите заявиха, че ще се откажат сами от имунитета си. Само лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки и неговата съпартийка Кръстина Таскова не са взели още решение за това. Всеки от тях обаче, смята себе си за невинен и съзира политическа намеса в действията на прокуратурата.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
17:52, 08.11.2018
Чете се за: 01:35 мин.
У нас

Депутатите от БСП Елена Йончева и Георги Михайлов събраха подкрепата на цялата им парламентарна група преди да застанат пред журналистите.

Георги Михайлов - БСП за България: Не смятам, че съм извършил някакви закононарушения. Аз заварих болницата с 25 млн. задължения и по време на екипа, който ръководех - тя намали своите задължения, така че се чувствам напълно спокоен.
Елена Йончева - БСП за България: Това са абсурдни обвинения. Тези клевети отдавна се лансират от депутатите от ГЕРБ и аз няколко пъти призовах съответните органи да направят проверка. Запозната съм с методите на репресия на ГЕРБ - това е класическа схема за сплашване. Това обвинение идва само два дни след като настояхме за техническа експертиза на българските магистрали.

Елена Йончева заяви, че единственият договор, който е имала нейната фирма, е бил за телевизионна техника за заснемане на документални филми. А Корнелия Нинова беше категорична, че Парламентарната група на червените няма намерение да изключва от редиците си Йончева и Михайлов.

Корнелия Нинова: Това са две ярки остриета на БСП, допускам, че със своите изказвания и поведение те са предизвикали такова нещо, затова ние стоим твърдо убедени, че са невинни.

Депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев също смята, че е жертва на политически натиск.

Борис Кърчев - ГЕРБ: Тази кампания срещу мен е от години и половина.

- От къде идва?

От местни структури на БСП в града, в Казанлък. Така или иначе към момента, в който съм прехвърлил фирми, те са нямали никакви задължения, за което имам документи.

Веселин Марешки припомни, че обвинените от прокуратурата депутати от ВОЛЯ, сред които е и той, вече са се отказали от имунитета си, но по думите му, сега прокуратурата просто е сменила членовете, по които ги обвинява.

Веселин Марешки - заместник-председател на НС, "Воля": Цяла година разследват за изнудване примерно някакво, не намират нищо и сега са решили, че е изнудване за нещо друго.

За разлика от първия път Марешки не е сигурен, че трябва да даде имунитета си, защото не се чувства виновен, а и така при гласуването в зала щял да разбере кой стои зад тази атака.

Веселин Марешки: Да ги видим кои са тези, дали става дума за обвинения за изнудване или става дума за обвинения за това, че искаме двама изверги да бъдат изхвърлени от правителството.

Марешки отказа да назове кого точно визира, за да не го подведат под отговорност по още един член.

Кръстина Таскова - зам. председател на ПГ на "Воля": Това е битка между доброто и злото, между старото и новото, между задкулисието и почтеността, ще водим тази битка докрай.
Пламен Христов - "Воля": Нашите зрители могат да си направят сами извода, защо се случват всички тези неща с нас.

Пламен Христов заяви, че както при първото искане на имунитета му, така и сега ще се откаже доброволно от него. Колегата му Кръстина Таскова предпочете да не отговаря.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Институтът за пазарна икономика представи алтернативен бюджет
Институтът за пазарна икономика представи алтернативен бюджет
Подписаха колективния трудов договор в сектор Здравеопазване
Подписаха колективния трудов договор в сектор "Здравеопазване"