НОВИНИ

След инцидента в Своге: 4-ма от закараните в "Пирогов" са с опасност за живота

Четирима от транспортираните в „Пирогов“ след катастрофата в Искърското дефиле са с опасност за живота. Това каза началникът на Клиниката по неврохирургия в УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. д-р Николай Габровски.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:18, 26.08.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
инцидента своге закараните пирогов опасност живота

Проф. Габровски даде подробности за състоянието на пострадалите в катастрофата с автобус край Своге, които са транспортирани за оказване на спешна помощ в „Пирогов“.

Непосредствено сред катастрофата в лечебното заведение са транспортирани общо осем от пострадалите, но двама от тях са починали – единият по време на транспортирането, а другият непосредствено след пристигане в болницата. Останалите шестима остават в тежко състояние, а четирима от тях са с непосредствена опасност за живота.

„Говорим за тежки травми на гръден кош, корем, крайници. Имаме двама пациенти с тежки фрактури на гръбнака и пациент с тежка травма на крайник. Като казвам тежка, имам предвид животозастрашаваща. За съжаление възрастта на пациентите е доста висока, което не мога за лечебния процес. Прави се всичко необходимо“, увери проф. Габровски.

Той благодари на всички екипи в болницата за бързата реакция добрата организация. „Екипите останаха от дневната смяна. Дойдоха колеги, които са в отпуска. Дойдоха колеги, които случайно са чули информацията. Беше много бърза и впечатляваща реакция, за което им благодаря“, посочи проф. Габровски.

До този момент общо загиналите в тежкия пътен инцидент са 16, а 18 са ранените, като мнозина от тях са в тежко състояние.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама са загинали, а над 200 са ранени при земетресението в Иран
Двама са загинали, а над 200 са ранени при земетресението в Иран
Тропическата буря Лейн се отдалечава от Хаваите
Тропическата буря "Лейн" се отдалечава от Хаваите