НОВИНИ

Четирима полицаи бяха ранени в престрелка с екстремист в баварския град Георге

Антиправителствен екстремист откри огън по полицаи в Южна Германия, дошли да конфискуват оръжията му, предаде Асошиейтед прес. Ранени са четирима полицаи - двата от тях са простреляни, а двама са ранени от счупени стъкла, съобщи баварският вътрешен министър Йоахим Херман.

bnt avatar logo
от БТА
19:02, 19.10.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света
четирима полицаи бяха ранени престрелка екстремист баварския град георге

Четиридесет и девет годишният германец законно притежавал повече от 30 ловни оръжия, но местните власти му отнели разрешителното, тъй като преценили, че той е все по-неблагонадежден. Той отказвал да допусне проверки от държавни служители на арсенала си и не бил съгласен да му бъдат отнети огнестрелните оръжия.
Когато полицаите влезли рано тази сутрин в дома му в баварския град Георгенсмюнд, мъжът открил огън, преди да бъде арестуван. Властите не съобщават името на задържания, но казват, че е привърженик на екстремистката групировка Движение на гражданите на Райха, която не признава следвоенната германска държава.
Според германското контраразузнаване не всички членове на движението са екстремистки настроени или склонни към насилие. Те са известни главно това, че подават правни искове към държавата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екзотични растения и съвети за цветята на „Цветна есен” 2016
Екзотични растения и съвети за цветята на „Цветна есен” 2016
София е избрана да председателства форума за мобилност към „Eurocities”
София е избрана да председателства форума за мобилност към „Eurocities”