Напрежение в ромската махала на Ихтиман, където от сутринта тече полицейска акция по издирване на лица от криминалния контингент. Репортерът на БНТ Карина Караньотова предаде, че задържаните са вече четирима.

Жители на ромската махала нападнаха двама полицаи, като за побоя са задържани двама души - баща и син. От полицията уточняват, че задържаните за нападението над полицаите нямат общо с акцията, която протича в момента.

Ихтиман

Полицейска операция се провежда на територията на Ихтиман

Полицейска операция се провежда на територията на Ихтиман

В нея участват служители на РУ – Ихтиман и на Дирекция „Жандармерия“. Предварително планираните действия са насочени срещу криминалния контингент, ка...

Преди минути завърши брифинга в Районното полицейско управление в Ихтиман, в който участваше директора на ОД МВР ст. комисар Георги Григоров и шефът на РУ Ихтиман Лъчезар Колев, предаде репортерът на БНТ Карина Караньотова. Изнесоха официално информацията, че задържаните в акцията в ромската махала в Ихтиман са четирима. Бяха категорични, че са търсили хора от криминалния контингент и тази акция няма нищо общо със случилото се на 6 февруари, когато върху полицаи беше нанесен побой. Има повдигнати обвинения на двамата участници в побоя.

Баща и син са задържани за побоя над полицаи в Ихтиман

Баща и син са задържани за побоя над полицаи в Ихтиман

Под наблюдението на Районна прокуратура – Ихтиман се води досъдебно производство срещу М. Д. и В. Р. за извършени от тях на 06.02.2018 г. престъпления...

Задържани са Мюлер Даскалов, за когото е установено, че е дърпал и скъсал униформата на младши контрольор и му е нанесъл удари. Задържан е и неговият баща с инициали В.Р. Обвинен е, че е употребил сила спрямо полицейските служители. Двата случая нямат общо помежду си.

главен инспектор Лючезар Колев, началник на РУП Ихтиман: За да се проверят няколко адреса, РУ - Ихтиман не разполага с безброй служители. На мен ми трябват повече сили. Трябват ми лица, които като се укриват трябва да ги ударя в по-тъмната част на деноношието, тоест рано сутринта, което ми позволява закона. Разберете, няма ескалация на напрежение. Има случай от преди 2 дни с пострадали служители. Образували сме делото, водят се процесуално-следствените действия.

Както разбрахте, по време на акцията е починал 64-годишен мъж, като хората от ромската махала твърдят, че е погледнал през прозореца на стаята си и полицай му е нанесъл удар. От полицията отричат да е имало какъвто и да е контакт с мъжа и уточняват, че обект на акцията не е била къщата, където е починал мъжът, а къщата в съседство.