НОВИНИ

Четирима загинаха при стрелба в училище в Канада

Трагедия в Канада. Ученик откри огън в училище и уби четирима души. Все още не са ясни мотивите на нападателя. Местни медии съобщават, че преди нападението в училището, момчето убило двамата си братя.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
09:46, 23.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Трагедията се разигра в малкия канадски град Ла Лош. Около 13 часа местно време момчето нахлуло в училището и започнало да стреля. Очевидци разказват, че чули 6-7 изстрела.

Джъстин Трюдо, министър-председател на Канада: Ние всички скърбим заедно с жителите на Ла Лош в този страшен и трагичен ден. Това е най-големият кошмар за всеки родител.


;

Сред жертвите е и дъщерята на кмета на Ла Лош. 23-годишната учителка била простреляна смъртоносно от нападателя. Заподозреният вече е задържан.

Властите съобщиха, че вече няма опасност за населението на града.

За разлика от Съединените щати, подобни трагедии са рядкост в Канада, тъй като в стараната има по-строг контрол върху притежаването на оръжие.

Нападението в Ла Лош е най-кървавото в канадско училище от почти 3 десетилетия. През 1989 г. 25-годишен мъж откри огън в училище в Монреал. Тогава загинаха 14 души. 10 от тях бяха деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стъпка към отпадане на гео-блокирането
Стъпка към отпадане на гео-блокирането
Четвъртата индустриална революция
Четвъртата индустриална революция