Нито един автобус не пътува до там. В селото живеят предимно самотни възрастни хора. Те са принудени да се молят на съседи и познати да ги откарат с личните си автомобили до града за лекарства и преглед при лекар.

Церовец, Иваново Сваленик, Иваново

Без автобус, без училище и без свещеник на жителите на Церовец им остава само едно - местното магазинче, което работи сутрин и вечер за по час-два и пощата, която отваря само в петък. Най-сериозният проблем за хората обаче е липсата на фелдшер. Принудени са да търсят лекарска помощ в съседното село Сваленик. Ако не намерят транспорт, вървят по 5 км пеша до там. За Боряна Кръстева, чиито близки са в чужбина, това е немислимо.

Боряна Кръстева: „От колко време няма автобус... Аз не мога, не мога пеша вече да вървя. Тука отдавна нямаме фелдшер."

Възрастната жена разчита на добрината на своя приятелка, която да я откара в Русе. Други пенсионери пък често ползват услугите на кметската наместничка. Тя вече се е научила сама да мери кръвното налягане и кръвната захар на възрастните хора.

Сава Василев: Тя ги кара с колата си, кметицата носи лекарства на бабите като се разболеят.

От кметството обясниха, че автобусната линия е спряна, защото не била рентабилна за превозвачите от Попово.

Галена Банева - кметски наместник на с. Церовец: Писали сме писма до община Попово - до кмета, до областната администрация в Търговище. Имаме тяхното уверение, че ще се реши проблемът.

Заради проблемите в селото жителите намаляват с всеки изминал ден - от 160 регистрирани са останали да живеят постоянно само 40 души.