НОВИНИ

ЧЕЗ спира плановите прекъсвания на тока заради студеното време

Токът в София и региона няма да прекъсва заради планови ремонти. Ниските температури наложиха да бъдат отменени прекъсванията на електрозахранването, съобщиха от Електроразпредалителното дружество ЧЕЗ България, което обслужва столицата и Западна България. Аварийни екипи са в готовност да отстраняват възникнали заради лошото време повреди по мрежата.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
19:40, 05.01.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Плановите прекъсвания на тока се правят заради ремонти за подобряване на инфраструктурата. Заради влошаването на времето подобни ремонти са спрени на цялата територия на ЧЕЗ.

Васил Василев, директор на "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ
"Ние се съобразяваме с метеорологичните условия и нашите клиенти, които са най-важни за нас. Не е нормално при минус 15 градуса, първо за нашите хора да работят при такива условия пранова работа, второ това, че нашите клиенти остават без електрозахранване при минусови температури, е недопустимо."

От ЧЕЗ обещават да удвоят броя на аварийните екипи, които ще работят по време на очакваните снеговалежи и силни ветрове. Теренът, който дружеството обслужва, е с най-разнообразен и труден релеф, затова и авариите по време на тежки метеорологичнси условия са възможни.

Васил Василев, директор на "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ
"Имаме пълна готовност, всички екипи са оборудвани с материали, инструменти, автомобилите са подготвени за работа при тежки зимни условия, оборудвани са с нови зимни гуми, имаме тежка механизация, моторни шейни с вериги за сняг."

При тежки аварии от дружеството могат да включат в действие до 400 аварийни екипа.

Съветът на експертите е при спиране на тока да изчакате до 15 минути и ако подаването не се възстанови, да се обадите на денонощния телефон на ЧЕЗ - 0700 100 10. Там са предвидени повече оператори да обслужбат обажданията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден протест на рибарите
Пореден протест на рибарите
Социални асистенти останаха без заплати
Социални асистенти останаха без заплати