НОВИНИ

ЧЕЗ стартира проект за по-бързо отстраняване на авариите

"ЧЕЗ Разпределение България" АД започва нов проект за автоматизация на електрическата мрежа в Западна България с цел подобряване на качеството на доставяната електроенергия. Инвестицията, на стойност 500 000 лева, предвижда да бъдат монтирани дистанционно управляеми апарати на 16 електропровода, съобщи пресцентърът на дружеството.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:20, 11.09.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
чез стартира проект отстраняване авариите

Уредите ще позволят по-бързо да се локализират авариите по мрежата и ремонтите да се извършват с по-малко неудобство за клиентите. Първият апарат бе монтиран през август на мрежата в Рашов дол, община Мездра. През септември предстои монтажът на още две устройства в Кюстендил. Целият проект ще завърши до 2019 г.

"Проектът е уникален за територията на Западна България. Електропроводите, на които ще монтираме уредите, са определени на база на внимателен анализ на показателите за качество на електроенергията. Новите устройства дават възможност да се ремонтира част от мрежата, без да се изключва целият електропровод", казва Ясен Тодоров, директор "Управление на мрежата" в ЧЕЗ Разпределение България, цитиран в съобщението.

От стъпването си в България в края на 2004 г. до момента ЧЕЗ е внесла над 2,5 млрд. лева в българската икономика, от които 943 млн. лева са инвестирани в модернизиране и разширяване на мрежите, в подобряване на обслужването и в производство. Благодарение на реализираните инвестиции ЧЕЗ подмени над една трета от мрежата и присъедини близо 70 000 клиенти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мис Планет 2016 е българка!
Мис Планет 2016 е българка!
Двама души загинаха в Германия при инцидент с пътнически кораб
Двама души загинаха в Германия при инцидент с пътнически кораб