НОВИНИ

Чикагото проговори пред "По света и у нас"

Докато съдебните власти го издирват в страната и в чужбина, Венцислав Ангелов - Чикагото, даде подробно скайп интервю за БНТ. Ангелов, който трябва да излежава ефективна присъда от 3 години и половина затвор, твърди, че е в Испания. Обяви, че готви жалба в Страсбург, защото бил осъден несправедливо и се занимава активно със създаването на партия, с която щял да събори сегашната власт.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
18:09, 10.02.2016
Чете се за: 02:01 мин.
У нас
чикагото проговори света нас

След като няколко пъти смени деня и часа за интервюто, Венцислав Ангелов все пак се появи на скайп късно днес следобед усмихнат. А от това, което се вижда около него, изглеждаше, че седи в кола.
- В момента съм в Испания, не се крия по отношение на факта да се показвам, но съм постоянно в социалната мрежа. Защо съм в Испания, защото май месец 2012 година, на 8 май, моят брат беше оправдан от испански, мадридски съд по всички повдигнати обвинения за трафик на наркотично вещество, - каза в интервюто за БНТ Чикагото. За присъдата и това, че трябва да влеза в затвора той каза: - Офицер от полицията ми гарантира живота в затвора - но ще вляза, когато аз преценя, а не когато те искат.

Докато съдебните власти го издирват в страната и в чужбина, Венцислав Ангелов - Чикагото даде подробно скайп интервю за БНТ. Ангелов, който трябва да излежава ефективна присъда от 3 години и половина затвор твърди, че е в Испания. Обяви, че готви жалба в Страсбург, защото бил осъден несправедливо и се занимава активно със създаването на партия, с която щял да събори сегашната власт.

След като няколко пъти смени деня и часа за интервюто, Венцислав Ангелов все пак се появи на скайп късно днес следобед усмихнат. И явно беше в кола:

В момента съм в Испания, не се крия по отношение на факта да се показвам, но съм постоянно в социалната мрежа. Офицер от полицията ми гарантира живота в затвора - но ще вляза, когато аз преценя, а не когато те искат.

Чикагото обясни, че е в Мадрид, защото тук брат му е оправдан за трафик на наркотично вещество - същото, за което - но за подготовка за неговото пренасяне, Ангелов беше осъден. Върховният съд отбелязва, че оправдателната присъда в Испания не касае установените факти относно предварителните подготвителни дейности. Според Чикагото делото било политическа поръчка.

Венцислав Ангелов: Лично на министър-председателя Бойко Борисов.
БНТ: Как обяснявате, че тази поръчка минава през 3 съдебни състава на различни съдилища?
Венцислав Ангелов: Ако вие не знаете за обвързаностите на съдебната система, то аз ви казвам, че са жестоки и когато се пусне такава поръчка - тя се изпълнява безпрекословно.

Ангелов заяви, че разполага със СРС-та, които доказвали натиска върху съдебния състав. Обяви, че ще си търси правата в Страсбург, закани се да съди и медиите, заради неверни твърдения за него. Обяви, че не вярва нито на съда, нито на главния прокурор и след като се пребори с Борисов, ще разчисти и съдебната система и висшите полицаи.

БНТ: Кой ще го направи - като не вярвате на правосъдието и му се подигравате като се укривате?
Венцислав Ангелов: Аз не се подигравам, аз ги обезличавам, когато се криеш от злото създавам най-голямата политическа партия, която 2017-а ще бъде факт.

Чикагото заяви, че след като приключи с организацията на партията, в която щял да обедини всички българи по света и у нас, щял се прибере да си излежи присъдата.

Елате - като се върна ще сте първите, тъй като сте национална телевизия - ще дойда първо в студиото, преди да бъда арестуван, даже може би да се предам пред камерите.

ГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ ОТ ИНТЕРВЮТО С ЧИКАГОТО В "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА" В ЧЕТВЪРТЪК СУТРИН


;

На 8 февруари в "По света и у нас" съобщихме, че издирваният Венцислав Ангелов вероятно е в Мадрид.

Два дни преди местните избори на 25 октомври 2015 г. отново в "По света и унас" беше излъчена информация, че същият човек е обявен за национално издирване за да излежи окончателно потвърдена присъда от три години и 6 месеца затвор за трафик на наркотици. По-рано Чикагото опита да участва в диспута по БНТ в рамките на предизборната кампания през октомври, но получи мотивиран резонен отказ и причината беше, че има ефективна влязла в сила присъда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тази година пръстовият идентификатор ще бъде въведен само в болници и аптеки
Тази година пръстовият идентификатор ще бъде въведен само в болници и аптеки
Отзиви в Турция за новата партия на Лютви Местан
Отзиви в Турция за новата партия на Лютви Местан