НОВИНИ

Читалището в Кюстендил обяви артистичен конкурс за творческа стипендия

Конкурс за млади творци, които да покажат Кюстендил и традициите в региона чрез художествено изкуство, обяви читалище "Братство" в областния град. Кандидатите могат да участват с филм, картина, музика танц или по друг артистичен начин, като участникът с най-доброто предложение ще получи еднократна творческа стипендия от 1000 лв.

bnt avatar logo
от Ангелина Дочева
15:07, 25.06.2018
Чете се за: 00:29 мин.
Още

Да покажеш родния си град пред света по най -добрия начин не е лесна работа, казва 15 год. Василия, която е решила да се включи в предизвикателството. Занимава се с народно пеене и има много спечелени отличия от престижни национални и международни конкурси.

Идеята на конкурса е да провокира творческото и креативно мислене сред младите хора.

Иван Андонов- председател на читалище "Братство" – Кюстендил: Да развият своето въображение и своите представи и да направят нещо хубаво и по различно за нашия прекрасен град. Различните музиканти могат да подготвят спектакли, представяне на фолклор, песни, обичаи, традиции, за художниците също е необятна темата, имаме танцови формации, които са подготвили танцови спектакли.

Конкурсът се реализира по платформа "АГОРА". Финансиран е от фондация "Америка за България".Творческите предложения трябва да бъдат готови до края на октомври т.г след което специална комисия ще определи победителят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Топлата вода и парното може да поскъпнат със 7% от 1 юли
​Топлата вода и парното може да поскъпнат със 7% от 1 юли
В Лазарово искат референдум за присъединяване на селото към Община Червен бряг
В Лазарово искат референдум за присъединяване на селото към Община Червен бряг