Конкурс за млади творци, които да покажат Кюстендил и традициите в региона чрез художествено изкуство, обяви читалище "Братство" в областния град. Кандидатите могат да участват с филм, картина, музика танц или по друг артистичен начин, като участникът с най-доброто предложение ще получи еднократна творческа стипендия от 1000 лв.

Кюстендил

Да покажеш родния си град пред света по най -добрия начин не е лесна работа, казва 15 год. Василия, която е решила да се включи в предизвикателството. Занимава се с народно пеене и има много спечелени отличия от престижни национални и международни конкурси.

Идеята на конкурса е да провокира творческото и креативно мислене сред младите хора.

Иван Андонов- председател на читалище "Братство" – Кюстендил: Да развият своето въображение и своите представи и да направят нещо хубаво и по различно за нашия прекрасен град. Различните музиканти могат да подготвят спектакли, представяне на фолклор, песни, обичаи, традиции, за художниците също е необятна темата, имаме танцови формации, които са подготвили танцови спектакли.

Конкурсът се реализира по платформа "АГОРА". Финансиран е от фондация "Америка за България".Творческите предложения трябва да бъдат готови до края на октомври т.г след което специална комисия ще определи победителят.